Téměř třetinu života prospíme, proto je důležité pořídit si kvalitní matraci. Kvalitní matrace mohou být i levné matrace, nemusíme za ně utrácet velké množství peněz. Kvalitní spánek je důležitý pro regeneraci našeho těla. Na kvalitu našeho spánku má vliv celá řada faktorů. Patří mezi i ně i kvalitní matrace. Její výběr tedy není radno podceňovat.

Jak vybrat kvalitní matraci?

Prvním hlediskem by neměla být cena. Co je drahé, ještě nutě nemusí být kvalitní. Kvalitní matrace by se měla dokonale přizpůsobit našemu tělu a poskytnout mu dobrou oporu. Vybírejte matrace se zónami, neboť každá část těla potřebuje jinou tvrdost. Ramenům a patám postačí měkčí zóna, bedra potřebují lepší oporu. Záda by při ležení měla být ve vodorovné poloze, neměla by se propadávat. Každá matrace by měla mít minimálně tři zóny.

Dalšími aspekty pro výběr kvalitní matrace jsou její elasticita, tvrdost a použitý druh materiálu. Mezi kvalitní druhy patří matrace, jejichž součástí je líná pěna. Nabízejí vysoký komfort a pohodlí a chrání tělo proti různým zdravotním komplikacím. Líná pěna dokáže regulovat teplotu, tím minimalizuje pocení. Neomezuje prokrvování různých částí těla. To obemkne podle váhy. Podporuje uvolňování a relaxaci svalů.

Kde sehnat kvalitní matrace?

Levné matrace 1+1 nabízí e-shop matrace.purtex.cz. Jsou vyrobené z certifikovaných materiálů. V nabídce naleznete sendvičové matrace vyrobené z vysoce kvalitní studené pěny CoolFlex® a paměťové pěny ViscoFoam®. Disponují sedmi zónovou profilací. Ta umožňuje provzdušnění materiálu a napomáhá uvolnit svalstvo. Také se snadno přizpůsobí částem těla – ramena, krk, hlava, bedra a nohy. Ničím neobvyklým není ani matrace vyrobená na míru v atypickém rozměru. Uvažujete-li tedy pořídit si matrace 1 1 zdarma, pak je tento e-shop pro vás ideální volbou.

Společnost PURTEX je český a slovenský výrobce postelí a klinicky hodnocených matrací.